Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tack för allt jorden

Moder Jord
har fått nog
av penningkåta
horbockar
ollontomma träd
palmoljeflod
över härjad regnskog

Tar sista bussen
lämnar in
slänger handduken
bortom horisonten

Med brudbränd hud
har hon tamejfan rätt
att ta tillbaks
det som varde liv

Hon
en organism
vackrare än alltet
gav oss skönhet
vi våldförde oss på

jag är inte bättre
än de flesta andra
av oss marionetter
men bra nog att förstå

Hon har nått smältpunkten
jag står svartklädd
invid hennes grav
hon tar med oss alla






Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-07-30 21:46



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
sköna metaforer. jag är luspank nu. har inte en chans värja mig mot inkasso. måtte gud rädda mig.
2020-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP