Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främmande lekar

 

 

Om du skriver som om du var lycklig 

 

meningen tog fart och med en spark 

från höften   där   fem mål efter att 

ha dribblat förbi alla motståndare 

 

det regnade och fjortonåriga flickor 

hade tyngre benstomme, mer fett än 

hon 

 

hon flög fram och ingen hon kände 

kunde utföra tvåfotsdribblingar som 

hon 

 

som jag 

 

Filmen efteråt. Orden som sades inte 

sades. Middagen hemma efteråt. 

det var inte meningen det var ju 

vuxenheten, lyckan och något klokt 

från terapeutens vardag 

 

livet formade sig tydligen som det 

ville klokare än hit 

 

ja. Det blev hon inte. Det finns en 

gulare himmel vackrare beskriven 

av en annan och kanske att du hoppas 

att jag tecknat den i annan skala 

 

men jag var bara människa och 

jag har aldrig riktigt litat på att 

tryggheten ska kunna bära mig på 

främmande axlar 

 

jag var bara människa en sån som 

måste få skära sig i skammen för 

att förstå att du står ut 

 

himlen skär sig mot det klara 

det finns en punkt hon inte 

klarat en fläck som penseln inte 

lyckas fånga saknas skala, färg motiv 

 

din lilla trygga värld där otrygghet 

förblir en skada en punkt där borgerligheten 

ligger tryggt och skaver förvrider sig 

till hämnd och lämnar överger och skadar 

 

du 

 

 

 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 116 gånger
Publicerad 2020-07-30 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP