Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Ohelig allians)


Vid Obeliskens kallnande återsken. ..




Kalla händer kallar
på uppmärksamheten

Som inte finns i närheten

Alla är på kalas fyller på
sina glas skålar och går på


Det knackar en fågel på
Rutan. ..innanför fönstret

Ligger det en människa
På en bädd, men det

Är egentligen bara en
Illusion en förmultnande
Volym.

För själva meningen har
Upphört såväl som pulsen

Andningen avstannat mitt
I ett svagt spindelvävs
-aktigt skirt leende


Meningen med att vara
En människa

Går vi alla omkring och
bär på de orden?

Inom oss innan det är
Försent

Eller är det bara en
Föreställnings värld

Med förstelnad rekvisita
Vi rör oss omkring med

Där en massa ettor och
Nollor är lösningen

För världens mänskliga
överlevnad

När några festande tillfälligt
höjer sina glas och skålar
För kommande lycka. ..






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-31 03:20



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja det gäller att sålla bland intrycken annars kanske man missar den där fågeln...
2020-08-03

    Lena Staaf VIP
Fin dikt som söker det svåra svaret, Vad är en människa? Du tittar innanför fönsterglaset och ser det spindelvävävsaktiga skira leendet. Det där med ettor och nollor var fyndigt, jag tänker på att en del människor alltid vill stå i spetsen och synas, men tänker också på datorns ettor och nollor som är grunden för den teknik som vi har så stor nytta av men som vi även låter oss onödigt uppslukas av.
2020-07-31

  i af apa
"kalla händer
kallar på uppmärksamheten",
snyggt!
2020-07-31

  Kungskobran VIP
Väldigt fint fångat om vår oskuldhet
i en värld av ettor och nollor där vi alla tror oss vara ettor
2020-07-31

  Scarlett Miryam VIP
Läste Selma Lagerlöfs Körkarlen igår, med en del bilder som nu återkommer när jag läser denna dikt.
Undrar hur många som lägger märke till den knackande fågeln, eller har intresse av den alls?
2020-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP