Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bären är små men smaken stor.


Jag. Det starkaste du får uppleva i livet.


möten. Avfilade ytterst 

nära de bristande de på grenar 

vikande.

Nej men ! 

där trippar du på tå. Ryggen tung 

av krav tippandes 

 

lilla du. tippar 

av de äldres ögon. På 

hög ögonvitor färjade av skottkärra 

till tipp. Ett märkligt litet år, 

avskredshögen sticker till just när 

bilens nyckel vrids på

 

Blicken. Den allt klarare. Ögonens sjukdomar

och vetskapen om örnen

 

syftet i att lämna rum för himlen 

för tid 



Inte värd.  kärleksbädd likt 

vår, i det gula, det prövande 

 

inte tillräckligt språkligt, inte tillräcklig spänstigt 

 

inte tillräckligt. Helt enkelt. 

Insikten klibbade inte mellan låren men förklarade 

kliet det som alltid fastnade i strået 

 

tungans spets som ville dra de röda utsökta bären

genom gommen med en lätthet enbart örnen kände 

 

smultronen. Jag strået jag visan den som alltid 

fastnade fem i 

 

ni. Du. Du som såg till att längtan fick en plats att 

breda ut de spretande tårna 

 

du. En spegelbild av jagets längtan och en bro 

 

en enkel bro över dit där människan djupast vill 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 103 gånger
Publicerad 2020-07-31 08:58



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Tack, du är världsledande på att med ordfragment bredda världen och göra den oförståelig, vilket är en nödvändig omstart om man händelsevis skulle vilja sträva efter att förstå den igen.
2020-11-04
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP