Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Långt långt bort.

Studerade den grå träbänken under mig.
Väderbiten och lite sliten.
Hur många innan mig karvat in meningslöshet i fibrerna.
Jag drog upp en bläckpenna jag stulit i skolan och började färglägga skårorna i blått.

Skolkade som vanligt och vårvärmen började bränna mot mina kinder.
Jag drog undan min svarta lugg och kisade upp mot den ljusblå himlen, tänkte att det var länge sedan vi sågs nu. Undrade vad du gjorde. Saknade dig så mycket.
Och jag hatade verkligen skolan, att vara utfryst och ständigt ensam. Hatade att vara en den där konstiga typen. De kände fan inte ens mig.
Kunde likaväl dra omkring ensam utanför skolan. Så snart jag bara kunde skulle jag sticka härifrån. Jag längtade bort till storstadens brus och gnisslande tunnelbanetåg. Tagga skiten ur Södermalm och framförallt Björnträdgård. Hur vi lyssnat på Franz Ferdinand tillsammans och preppat syltburksetiketter du stulit på Ica. Och sedan satt upp dem på varenda lyktstolpe runt medborgarplatsen.


Skrev med stora bokstäver "JOY DIVISION" på bänken.
Försökte efterlikna deras loggas typsnitt, men slant över en fiber och fick måla tjockare bokstäver. Det blev inte alls som jag tänkt mig, tryckte spetsen hårdare mot bänken. Bläcket började ta slut nu. Och det blev bara tjockare och tjockare bokstäver. Målade över allt till en rektangel. Missnöjd med mitt verk. Bröt isär den blå bicpennan och kastade den i marken och trampade på den så den gick i fler bitar.

Den trampade jorden under mina skor. Tittade upp mot himlen igen och lyssnade till fåglarna ihärdiga sång och längtade mig långt långt bort.
Prosa av Novelty VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-31 14:41Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Novelty
Novelty VIP