Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nr 9 i min samling ”Jag regnar under Prags kastanjer”.


Shakespeare a synove


från Karluv most kan du se
hotellet Certovka därnere
ta gränden in där

en kort kullerstenspromenad
till Shakespeare & söner
en sån fin bokhandel

man går liksom långsamt därinne
förundrad bland tusentals titlar
trevligt stressglömd och nyfiken

en stentrappa ner
bokhyllor av trä
vita välvda tak

därnere finns fyra läsfåtöljer
längst in ett öppet
fönster

såg några i en båt
på lilla kanalen utanför
de vinkade


- - - - - - - - - -

Fotnot:
En juvel till bokhandel lagom avsides.




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 117 gånger
Publicerad 2020-07-31 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm