Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En avskedsvisa till dig


Svartklädda män i natten, tack och hej nu lyfter vi hatten

Jag vet inte ens varför jag skriver det här, jag är i en helt annan sfär.

Kall metall mot naken hud, nej jag tänker inte komma med hårda bud

Det här är mitt hejdå

Blod täcker mitt badrumsgolv innan klockan ens slagit tolv.

Gråt inte lilla mås, jag kommer tillbaka

Jag ska inte gå så långt, men jag måste få vila

Orkar inte se dig kila, det får hela min kropp att ila

Var inte ledsen lilla fågel och gråt inte på min begravning

Den dagen den sorgen sa jag när jag satt högst upp på borgen

Jag vill inte vara sentimental men hela mitt liv har varit en kamp

Från trasiga glasögon till hårda slag.

Det är såklart inte så idag

Jag är naturligtvis ärrad och min historia kommer lämna dig skärrad.

Men gråt inte lilla mås jag lovar att inte lämna dig än.

Längst ute på havets yta kommer jag alltid vänta på dig medans Poseidon bjuder på öl.

Men var försiktig, han är dock en riktig knöl.

Jag vet att jag fick dig att lova att du skulle minnas mig, och jag lovar samma sak

Även om mitt kungarike inte bjuder på tak.

Du är alltid med mig i mina drömmar, jag vet att du kan känna dem för de hålls ihop av en miljon sömmar.

Små försiktiga steg i natten, Minos klor mot parketten

Fan jag trodde verkligen jag kunde gå på vatten.

Nåväl jag ska hålla mig kort, det är lika bra att du kollar bort.

Hejdå min lilla fågel, vi ses där solen möter månen.




Fri vers av Konstnärssjäl
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-01 02:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Konstnärssjäl
Konstnärssjäl