Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En del av det jag antecknat mig till minnes idag och några dagar bakåt i tiden. Att börja göra något, sätter verkligen igång lusten att göra, litet av varje, oavsett det handlar om att skriva, måla, städa... ja, du vet ju själv.


Texter utan vidare intresse (åtta)




(I)
Hur ofta bör en människa 'ha sex'?
Minst tvenne gånger om dagen,
mentalt eller mera i handgemäng.
Någon gång mellan fem och sju.
Morgon troligen, samt om kvällen.

(II)
De mest som obegripliga saker hända.
I livet ofta saker vänds på ända.
Jaget så mycket som vill.
Trösten står där i fåglars drill.
Ännu kan odjur till harmlöshet vända.

(III)
Han är inte förälskad i henne.
Utan i den själva bild
han gjort sig av henne.

(VI)
Har du ett utseende som en buse? Ser du faktiskt farlig och en smula som skrämmande ut? Varför beter sig människor som om du vore en sorts vandrande katastrof på väg att explodera? Kanske är du bara genom min blotta existens en sådan där som fara för deras själsliga förmögenhet

(VII)
Glöm inte allt du inte lärde dig ens i skolan. Även om du skulle bli uppmanad att glömma 'saker och ting' du lärde dig på de lektioner då du vara faktiskt närvarande eller som vaken, just där och då.

(VIII)
Toaletterna i restaurangen bar skyltar på respektive Herr och Dam. Där stod det inte 'Hans' och 'Hennes'. Utan fastmer 'Hans' samt 'Greta'.

(IX)
Spela in hela den direktsända matchen en kvart före full tid.
Det är väl nästa finess efter att pausa i realtid, direktsändningen av fotbolls-VM av 1957?

(XI)
Några som fåniga rubriker på texter.

Sune Suverän och den underbelysta slampan.
Bo Baldakin och den ej upplåsbara madrassen.

(XIV)
En del människor ser inte skillnad
på personligt och opersonligt.
Kanske som det gamla slitna uttrycket.
'Han skulle inte ens kunna sälja sand till en eskimå'.


(XV)
En aforism bör vara
mer personligt hållen,
än blott som självklar?

En alltför allmänt hållen tes,
mer som vore den,
därför just övertydlig?

(XVI)
En disciplin måste väl rätt upprätthållas?
För annars kan den gärna förfalla?


(XCII)
Den omedvetna rörelsen.
Är den en som signal
till omgivningen om att som
'ta sig i akt'?

(LCXVIX)
Skreve pennan min e bok,
köparen nog visar sig va en tok,
kanske ett ord med i L*,
som i älskling* någon het kväll,
bara att vara karismatisk o smakfullt 'klok'...




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-16 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP