Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bygg ut en altan ut ditt öga

BYGG UT EN ALTAN UR DITT ÖGA

drömmar detonerar
inte bomber
drömmar krasar under fötterna
inte snöns vita krita över griffeltavlan

ignorera varje brusten illusion
bygg ut en stege av splittret
klättra upp till din världshorisont

ignorera varje motgång
bygg ut en altan ur ditt öga
klättra ner längs själens klättervägg
tänd din inre marschall

bränn bort minnen som ligger i vägen för liv
tänd på dina tankars bokbål
låt barndomens meningsbyggnad pyra bort
märk hur den vissna ängen lyfter till rökmoln

se hur allting tar farväl
och försvinner

se hur djuren kastas nerför stupet
när vågen kommer

se hur urskogen rycks upp
och deformeras av vinden

se hur naturen går brottningsmatcher
mot sig själv




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-02 10:37



Bookmark and Share


  Maja Ivan
Tycker mycket om "låt barndomens meningsbyggnad pyra bort märk hur den vissna ängen lyfter till rökmoln se hur allting tar farväl och försvinner"
För mig känns texten som en lek och en besvärjelse, orden uppmuntrar min fantasi att handla. Gillar det!
2020-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP