Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pannkakor

vi slogs om pannkakorna
mamma fick inga alls
slet vid spisen
med knorrande barnmagar
slitande i kjoltygen sina

slår fortfarande vilt
för att få i mig magstarkt
plockar smulor
av förgätmigej
läser dikter av Lugn
vi var lika hon och jag

vi slogs om våfflorna
mamma slumrade vid järnet
hungrig och ensam
ryggtavlan höll inte
fyra hungriga barn
gav henne skrattårar
men gnagde hennes ben

vad jag älskade min mamma







Fri vers (Fri form) av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-02 20:18



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Ömheten känns i denna. Fint.
2020-08-03

  Annie b'larsson VIP
Vilken fantastiskt fin berättelse om när du var barn/ung och din beskrivning av din mamma.
2020-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP