Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rapport ifrån de värst drabbade som inte arbetar Så här tycker de


Isoleringen

1. Här är alla dagar lika, endast promenaden varierar både med mål och i längd. Träffar barnen i parken med fikakorg.

2. Börjar tycka att denna karantän är bedrövlig.

3. Tycker nog att det är lite trist för det mesta. Står liksom vid sidan av livet och ser på när dagarna förvinner i en rasande fart.

4. Har gjort extra fint på balkongen med mycket blommor och ny bekväm soffa. Odlar tomater, blåbär och jordgubbar och från frö, blåklint, krasse samt luktärter. Bakar ofta, Skype med barn och släkt.

5. Till och från inbillar jag mig att jag är snuvig, hostig.

6. Livet går vidare trots ansiktsmasker, isolering. Det är enformigt ibland men tack och lov för telefon, Skype mm.

7. Med munskydd, skyddshandskar och handsprit känns det litet säkrare. Affärerna är väldigt försiktiga också, dom tvättar kundvagnarna och ser till att man håller avståndet.

8. Saknar pulsen för att komma igång. Tacksam för naturen, en promenad ger energi och man får andra intryck.

9. Släktforskning, handarbete, läsning och lite korsord är det som får dagarna att gå. Skype och videosamtal förekommer.

10. Har börjat skriva en bok och gjort små fotoböcker till släkt och vänner.

© Bibbi Ahrnstedt




Prosa av bibbi ahrnstedt
Läst 138 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-03 11:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Life goes on....
2020-08-04

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Coronapandemin väcker många olika reaktioner, känslor och nya sätt att tänka kring liv och leverne.
Fint skriven rapport!
2020-08-03
  > Nästa text
< Föregående

bibbi ahrnstedt
bibbi ahrnstedt