Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Batman'sk räddnings-flykt. ..



Han slöt ögonen och öppnade
dem igen med bestämdhet

efter att ha läst e-mailet.Han
ville aldrig någonsin förlora
Henne.

Hoppade ner,tog på sig jackan,
drog iväg. ..


Och han sjöng inom sig:
Ohh,vet inte vad jag behöver
Men döör. .. om du är borta

Ohh,vet inte vad jag behöver
Men döör. .. om du är borta

Och verkligheten låg och
rullade likt avslagen coca-cola
i en pappmugg från Clock

Där han rusade fram
I rulltrapporna mellan

arbetströtta människor
på hemväg från jobben

Han såg den virkade vita
Baskern med ljusbruna
mönster liggandes på den öde
perrongen.Hjärtat snörptes åt

Han slängde sig framåt längst
Ut med spårkanten med det
Var tomt hon fanns ingenstans

Så såg han henne på knä
i sin förtvivlan längst bort

Som två magneter drogs de
Kraftigt omfamnade in
mot varandra. ..



Samtidigt
Som en blå känslo-bomb.
Briserade i en stötvåg

Med efterverkning kilometer
-vis därifrån

Neutronvis utav tappade
illusioner och trånande
längtor

som sattes i häftig brand
hos okända människor


Och i kvällsnyheterna
Rapporterades det om

Ett mystiskt skalv på 2.8
i Richter-skalan.

Någonstans vid de
Västra förorterna

Högt uppe i en lägenhet
Höll ett förälskat par
om varandra

Gungande stilla till musik
från en cd-skiva. .."Love
songs of Urheen"

Med sammansmälta
hjärtan.

Och kvälls solen strålade
så förunderligt röd. ..

Mellan mäktiga höghus
vajande små träd och
blommande buskar

Precis som även de
dansade omkring

in och ut,harmoniskt
med varandra. ..


















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-03 14:15



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Underbar dikt om en räddning och en kärlek så stark att världen gungar...ömsint skrivet! Bokmärker.
2020-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP