Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Ingen sol i sikte, ännu...


Jag är bra på att göra EN sak samtidigt (Bok)


Det är inte lätt att vara man. Det ställs stora krav. Och det är mycket att göra. En viss person sa till mig: "Det viktigaste först". En annan (en man), uttryckte sig så här: "Fort och Fel". 
Alla dessa förbehåll ställer verkligen "till det" och nu gäller det att göra det viktigaste först, men inte ha bråttom!

Så - ibland blir någonting gjort - ibland inte. Men då vet jag: "Det blev inget fel i varje fall".

Just denna dag ska jag "slå rekord" - åtminstone tre saker ska jag göra: Besöka min frisör/barberare (få håret klippt/skägget ansat), besöka Forex (hämta ut matpengar) och sedan sola. Det där sista ska jag göra flera timmar - om solen visar sig. Just nu leker den kurragömma med mej.

För flera år sedan försökte jag mig på att beskriva det som kvinnor är världsbäst på och det männen behöver bli bättre på: "Att göra flera saker samtidigt, som att jonglera med bollar, ha flera bollar i luften - samtidigt. Resultatet av mitt skrivande var detta: Jag tappade boll på boll, från fantastiska 8 bollar i luften till det lite enklare 4 bollar - samtidigt - i luften. När jag, slutligen, tappat tre bollar till kunde jag konstatera: Tricket fungerar om jag BARA HAR EN BOLL I LUFTEN SAMTIDIGT. 

Och sen jämför jag mig med "kvinnor kan" och inser den stora skillnaden. Allra störst är det mellan mig och fröken Corona. Hon håller milliontals i sjuksängen - samtidigt. Sedan avlutar hon tusentals, både här i Sverige och där, i USA. Där kan man verkligen snacka om någon som har kapacitet till att "hålla många liv i luften - samtidigt"!

 

 

 
Övriga genrer (Satir) av Bengt Malmsten VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-04 09:46Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt VIP
Fint att slå rekord, tre saker på en gång fast man är en man
2020-08-04

  AKT VIP
Tror att det är typiskt manligt att göra saker snabbt och att på grund av detta, så går det galet. Typiskt kvinnligt är att begrunda, Göra saken snabbt och fela. Med a ndra ord, det är mänskligt...
2020-08-04

  Emma Sofia VIP
jag tänkte gå och tvätta och föna håret på en frisersalong. =) har aldrig provat det. har en färsk tattuering, så får inte duscha... måste vänta 2 månader O_O
2020-08-04

  angela Täubert fd Jansson VIP
Fast du gör de väl inte samtidigt alltså simultant.....det vore en syn för gudarna!
2020-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP