Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nr 12 i samlingen ”Jag regnar under Prags kastanjer”.


Lennonova zed


kan vara svårt att hitta den
Lennonmuren
alla vägar vindlar

två tips här
gå några meter på Karluv most
ta stentrappan ner till Kampa

följ gränden Hroznova över lilla bron
med vattenhjulet till höger
sen rakt fram

eller också gå in på Lazenska
före Karluv most
och högervarv runt kyrkan

båda leder till en namesti
som heter Velkoprevorske
välkommen till muren

titta på den nu
varje år målas den över
nya färger och ord och drömmar

”imagine living for today Adrienne
Fariyac loves Prague
lasky sel bych

e giras e fantasticas
e bemsucedidas
e maravicciosas

Puki is in love with Ing. Mut´ka
fuck Putin
life is a book and I am reading

yasak bir agag
gibi tek ve hür
yine yazi beklerit

Kathryn keep travelin
Anolrea 14/04/15
I swear I lived

sou teu amigo
un seguondo de dolor
por un vida de gloria

in my heart I fly
from another mother
cause you are not alone

nothing´s gonna change my world
the wall is back
don´t give up your dream”

och hela tiden
övar kyrkan bakom muren
på änglasång

våra hjärtslag
är i den här
muren


- - - - - - - - - -

Fotnot:
Orden inom citationstecken är ordagrant tagna från muren, övermålade sedan länge och finns inte kvar. Mer än här.




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-05 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm