Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Byggd på bl.a drömda scener som dröjt sig kvar från senaste drömmarna m.m... Formmässigt fuskat med sestinan genom att låta sista-orden förvrängas en smula; men dess 39-radiga mönster består [6x6 +3]


Somrig 13 : Mosaik 36 : nästan en Sestina

 

 

 

natten fylld med färgglans

gömmer hela stugbyn

står i fält av mossa

mina skor tycks borta

skönt dock snart fram tränger

längesen vi kramats

 

 

fästingarna kramas

smetig gredelinglans

ut ur min hud trängs de

dväljs där värsta flugbyn

söker steklar bort ta

klämmer fram en massa

 

 

fönstren sakta mosas

soffan smält som krämglass

trots allt blir det bättre

rider björn starkt glänser

lyfts jag upp likt flygfän?!

taket tycks allt trängre

 

 

korridorer kränger

bytt till keps från mössa

utrymt rum blir smygväg

tavlorna har ramats

kvar finns minsta färgchans

marginaler korta

 

 

ut genom aorta

blodets banor svänger

trollsvans i sin älvdans

hör majoren mässar

sommarlov förlamats

längs terrängbil stadsvyn

 

 

får vi gammal hussyn

skolkamrater bott har

björnar nästan tama

innan städer stänger

bära nycklar måste

bruten är nu skärmtrance

 

 

stugbyn åter tränger

borta bärfylld mossa

kramats fram skön färgglans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-06 16:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Intressant det inbjudande är, nyheter för ett möjligt jag på vingar bär, det är nog inte varje dag, en får läsa texter av ett jag, som så mätta ens läsning väl lär...
2020-08-07

  Inez L
Stark inledning och snygga ljudande variationer på temat, bl.a. färgglans, älvdans.
2020-08-06

  Nanna X
Komplicerat versmått och smärtsamt flygfä-kramande, men också vackra rader som rider björn stark glänser.
2020-08-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP