Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solrullad



av insjöblåtindrandet du

liksom solrosen omfamnats

besjungits av fackelliljorna



gått till sångs med ekarna

gungat dig kejserligt vid

djuporangea kejsarkronor



sporrats till häst genom

högsvävande riddarsporrar

tilltalats av syrénbersån



blivit solrullad av strålar

och gått till väders

med sydvästan




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-05 15:51



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Naturomfamnad sommarfeeling.
Tänk att bli solrullad av strålar
och sväva i ett lyckorus. Härlig
känsla.
2020-08-05

    Lena Staaf VIP
En fin hyllningsballad till sommarens prakt och växtkraft! Gillar särskilt den sista strofen som beskriver ett slags jubel.
2020-08-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd blommande dikt, där sommarens skönhet talar.
2020-08-05

  Lena Själsöga Keijser
sommarrörelse i skönhet
2020-08-05
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP