Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tavla av livet

Om du någon gång skulle måla 

En tavla för att beskriva ditt liv

Vilket motiv skulle den då få

 

Jag vet vilket mitt motiv skulle vara

Men det behåller jag för mig själv 

Det jag med säkerhet kan tala om 

Är att jag skulle använda mig av mosaik 

Eftersom jag oftast upplevt mitt liv i bitar

Snarare än helheter

 

Så min tavla skulle bli en påminnelse 

Om hur svårt det ibland kan vara 

Att få ihop utsidan med insidan 

När motstridiga känslor möts

 

Hur din tavla skulle se ut vet bara du

Vilka färger och material skulle du ta

För att fånga hur du upplever ditt liv 

Har den tanken någonsin slagit dig

När du någon gång grubblat över

Vad det är som gör ditt liv till ditt




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-11 08:28



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Rapsodisk, men med utsikt mot skogsglänta vatten, fyrtorn, slätter och nån kulande jänta. Det tänkte jag allra först.

2020-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP