Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att förtrycka ens Skugga

Man påstår att den arketypen skall förtryckas
Som gör oss mänskor vreda, onda och förryckta
Ty vem vill kännas vid sitt mörka väsens drag?
När man i förväg säger ”sån är inte jag!”

Vem utforskar sitt inres undanskymda nästen?
Där sökandes vid Skuggans oupplysta fästen
Vem vågar sitta invid honom i hans skans?
Och lära av ett väsen du ej visste fanns

Så rikta ljuset mot hans bo och dunkla lya!
Giv honom lov att stundom träda fram och rya
Och stäng därin för guds aldrig nånsin dörren
Så han ej i sin avskildhet kan gro sig större




Bunden vers av Arenaramus
Läst 134 gånger
Publicerad 2020-08-05 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus