Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kärleksdikt


Verkligheten

En del säger att den finns
andra menar att nån hittat på.
Om det är platsen där de flesta är,
vart tog verkligheten vägen då?

För jag möter dig med lurar
och hög musik.
Du stänger av världen utanför
och är alla andra lik.

Du säger online
att du är ensam och skör,
hur ska du kunna svara på mitt hej
om du inte ens hör?

Utan lurar sitter jag naken
på bryggan där inget stör.
Fåglarna sjunger för mig
och vattnet kluckar, jag hör.

Erkänn att du tänker:
Vilken udda man
som lever i en saga
som inte kan vara sann.

Kom sätt dig bredvid mig,
naken och utan musik.
Så ska jag dränka dina sorger
i min lugna vik.

Jag kan ge dig det
du inte visste att du ville ha.
Äkta kärlek är att ge
inte att ta.




Bunden vers (Rim) av Silversmak
Läst 170 gånger
Publicerad 2020-08-06 09:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Silversmak
Silversmak