Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lyssnar skriver ner & planerar en framtida bok om dig

I över två timmar pratade våra munnar
så mycket som fanns inom oss som ville
komma ut, så många olikfärgade känslor
du i stora Amerika jag här i lilla svedala land
skratt blandades med ilska över vad vi båda
känner upplever i pågående utveckling
du som är barnens farmor föddes i
Österrike & flyttade senare till Tyskland
du har så mycket att berätta & jag ställer
frågor som du så gärna besvarar & delar med
dig av, upplevelser som du bär i ditt livsbagage
du var 13 år när andra världskriget slutade
levde mitt i denna ondskefulla tillvaro
flyttade till Amerika när du var 18 år
du blev förälskade i en amerikans militär
ni gifte er fick fem barn & en av dina söner
blev senare pappa till mina två barn ( våra )
du har levt på många ställen over there
man kan säga att du är en tjock skriven bok
med många, många kapitel som är fyllda
utav erfarenheter ur ditt intressanta liv
jag lyssnar skriver ner & planerar
en framtida bok om dig, därför du har
så mycket som måste berättas
din historia är viktig att synliggöra
den styrka du bär är helt otrolig
du är en inspiration för mig
det är alltid svårt att avsluta våra
trevliga viktiga & nödvändiga samtal
vi om någon kan vädra tankar fritt
att telefonsamtalen avlyssnas vet vi
bara bra, då får de höra våra åskter ;)
vi säger till slut hejdå, auf wiedersehen
ich liebe dich säger du, jag svarar
i love you to & när luren läggs på
kommer tystnaden smygande
inom ekar det givande samtalet
tacksamhetens känslor fyller mig
så glad att jag fick lära känna dig
barnens farmor ( oma ) Maria
vi längtar alltid efter varandra
tala om en fin vänskap vi äger
tills döden skiljer oss åt...









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-06 11:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gott att ha goda föredömen!
2020-08-11
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP