Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Farfar

Såg vallgräset växa
som på farfars tid
i skimret av tårar
stod han där levande
i sin Fristadsoverall
och i blekt Odalkeps
högaffeln i handen
och störarna av gran

Så hördes mjölkbilen
en gammal Scania
korna blev helt galna
ystra i arla stund
de stampade i båset
ville lätta på trycket
farfar hade god hand
med sina kreatur

Farfar var odlingsman
visste allt om hektar
och vad som skulle växa
på åkermark och teg
raps, korn och havre
var vackert för blicken
han jobbade på fällen
med hästarna som drag

I slitna Fristadskläder
slet han för sin föda
minnet finns för mig
när jordlapparna grodde
korna på ängarna
allt för familjens väl
nu finns ingenting kvar
jord och gård är död

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 299 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-04 07:37



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Berörande minnen från svunnen tid...
2021-03-05

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Varmt och ömsint skrivet om din kämpande farfar och en förfluten tid.
2021-02-16

  AiA Maria den fria


Längtan och saknad
Glädje och sorg
hand i hand
i livets flöde

Tack!
2021-02-08

  Eva Helene VIP
Ömsint skrivet om en tid som flytt!
2021-02-05

  Siggesdotter
Vackert gestaltar du din farfar...men vemodet finns där - i ditt minne kommer han alltid att finnas kvar...fast allt synligt är borta nu
2021-02-04

  Solstrale VIP
En mycket fin berättelse!
Ja 1968 fanns 290 mjölkbönder i Österåker idag finns ingen...
2021-02-04

  Maj-Lis VIP
Att tänka på gångna tiderkan vara rofyllt
2021-02-04

  bibbi ahrnstedt
Fint skildrat om farfar och de gångna tiderna
2021-02-04

  Feliaxel VIP
Fin nostalgitripp
2021-02-04

    Lena Staaf VIP
Fin nostalgi! Härligt att minnas.
2021-02-04

  Öknens Ros VIP
En svunnen tid som aldrig kommer tillbaka, men finns kvar i minnet. Fint poetat.
2021-02-04

  Maria Sundelin VIP
Tider förändras och vi med den
2021-02-04

  Kungskobran VIP
Fin nostalgi om det som var
2021-02-04

  aol
Känner igen mej i vemodet så fint och sant skaldat vännen
2021-02-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO