Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här texten är en idé till manuset. Det är en dialog mellan kvinnorna.


Så får vi frid hos mig.

Det är en sak jag undrar över.

Ja, säg mig.

Det här med medicinen, på din utställning.

Du undrar hur jag tänker?

Precis.

Utifrån min erfarenhet skriver jag nu det..

Varför plågas i onödan när det finns en tablett.

Grejen är att den ges till de-utsatta vid fel tillfälle
och under helt fel omständigheter. Ja, tänk så här
att om man inte blir trodd på och tvingas till den,
då är det inte rätt tillfälle att ta emot denna här..
tabletten, verkligen helt förkastligt i psykvården.

Ja, det skapar ju bara en fruktansvärd offerkänsla.

Men tänk om du blir trodd på och att dina ord är
ytters viktiga och att du känner dig annorlunda..
på ett fel sätt och du får denna här tabletten sen
tar du emot den med värme och kärlek till dom
för du bryr dig verkligen att inte det syns på dig.

Syns?

Att du är sönder stressad av konflikter du inte kan
hjälpa och verkligen inte inte är orsaken till, förstå.

Jag tror jag börjar fatta.

Vi måste bara älska oss själva.

Det gör jag redan!

Lägg av har du tagit den!?

Ja.

(Tabletten i den här scenen är en Zy__exa, ingen drog)

Man blir ju som en mentalsjuk efter att ha tagit en sån.

Vem säger det?

Det vet väl alla!

Nej, man ska dela den lägsta dosen, ta mindre.

Ska det inte hända något med en?

Nej, den ska inte påverka något i kroppen.

Det gör vanliga droger.

Jag vet, men det här är ingen drog.

Jag känner mig bättre nu, lugnare.

Det är bra men glöm inte att du fortfarande är utsatt.

Ditt liv är betydelsefullt, även när du sen är återställd.

Hörde du att våra fd "kunder" ska bli anställda?

Vilka är de?

Får jag säga det?

Poliser.

Hm..

Jag tycker det är bra!

Ja, det är klart, dom enda som verkligen brytt sig om er.

(Vi har en brytningspunkt.)

I förebyggande arbete är det viktigaste att studera sig själv.

Bra! Så nu är ditt hår jättefint, vill du ha i en slinga?

Tror du han vill ha mig?

Det är väl klart, han älskar ju dig!

Puss och kram, älskar dig!

Gud så skönt att de reser sig igen.

Nu är det dags att gå hem.

Redan, jag vill göra färdigt min Cosplay krage.

(Vad händer sen?)




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-06 17:23



Bookmark and Share


  Catherine Brandt VIP
Det kan fungera utan viktuppgång om den används vid behov och högst 7 dagar åt gången och med ett uppehåll så mycket tills man själv känner ett behov att ta en tablett för att återigen bli stabil
kanske det finns en Psykläkare med och kommenterar, skulle betyda mycket här.

För det är ens läkare som ordinerar medicinen, hoppas ni får pröva det.
2020-08-09

  SatansSon VIP
man ökar i vikt som fan av zyprexa.
2020-08-08

    ej medlem längre

Det mesta brukar ordna sig med
tiden

fint om tro och oro

2020-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP