Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


gör om och gör rätt


Livskunskap


Vi barnen lärde:
gör om och gör rätt;
så handlar du
när det går fel på nåt sätt

Din kompis och granne
ska ses med respekt
det finns ingen människa
som är perfekt

Med detta i ryggen
de vandrade fram
vår livskunskap tronande
såsom en kam

Nånstans mitt på vägen
de skiftade håll
att älska sin nästa
ej spela' nån roll

istället de lyssna' på kompisars ord:
"du är den viktigaste på vår jord
vad än du vill ha så kan du det ta"

- var det redan glömt
det som vi en gång sa?

Nej, hjärnor,
till synes som om de står still,
kan plötsligt en dag börja rätta sig till

När sonen och dottern
med klarhet i blick
blir varse de ord de av oss en gång fick

med tacksamhet
kan de nu åter ta sats
i ledet sig rätta och finna sin plats

Ord som av kärlek är sagda i tid
i livet ger stadga för dem som tar vid




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-14 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP