Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår idyll fanns på holme i Bottenviken, där vi hade stuga under drygt 20 år. Har även skrivit "Amerikanska napp" 18-05-13 om samma plats.


På skimrans holme



skimranshav

mot videstrand

glidande ekans

rorstullar raspande



skimransrött

tecknande av ett

åkerbärsbortanför

vasskantsgrundet



skimransdoft

stråksveper oss

björknäv enrisbingar

och nyvirkstimmer



skimransljumt speglas

i spelande fönster

var pärlebandsvåg

på bortblånande fjärd




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-07 13:57



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Så vacker skildring av en skimrande holme
I mittpunkt i livet
En vacker syn från
fönstret. Pärlebandsvåg
på bortblånande fjärd.

2020-08-11

  Lena Själsöga Keijser
andingsö
oas
en plats att leva
2020-08-08

  angela Täubert fd Jansson VIP
"Åkerbärsbortanför" Briljant ordekvillibrism!
2020-08-08

  Maja Ivan
En slags rytmisk rodd drar igenom denna text, som sedan tonar bort i ljuset. Texten aktiverar både hörsel syn och smak. Fint!
2020-08-07

  Marita Ohlquist VIP
Fion text som förmedlar lugn och harmoni!
2020-08-07

    Lena Staaf VIP
En naturbild fint förmedlad genom de återkommande skimransstroferna.
2020-08-07

  Elinor Sörensson VIP
Rofylld skönhet.
Gillar hur det skimrande
återkommer. Tycker mycket
om.
2020-08-07

  Öknens Ros VIP
Skimrande vackert.
2020-08-07
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP