Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dikterna ligger i en samling som jag visserligen 'tagit' texter ur innan. En del av dem har blivit tydligt inspirerade av verkligheten. Medan andra är 'påhittade', så där som texter ofta är i romaner, noveller.


(nr 2 av 124) Barn





Ett barn det föds varje da'
men vem kan väl säja om det blev bra
därför är det främst barn som man bör bry sig om
ja, för vem kan väl långt sedan hjälpa dem

barn, barn matas fram som på band
hela vuxenvärlden har satt de växandes värld i brand
barn matas med ord, fakta och oväsentligheter
med nummer, fack och larv, hur skall
de sedan kunna veta vad de 'heter'

många barn med sina föräldrar i trånga hyddor svälter
ja, den lilla världen utforskas, utnyttjas och nu den välter
länder långt borta i krigen hastigt brinner
barn, barn, de alls ej leva hinner

många barn dör vid så låg ålder
så många, många, dukar under i sjukdomar och våldet
skolbarn slipas, omvandlas, sorteras, vändsteks som plättar
du bara hoppas efter skolgången allting lättar

barn, ungdomar, vuxna de arbetar och slits ut
tiden går, framgångar görs, ändå är det som förut
i alla tider har sagts, det blir bättre vad tiden lider
kanske en gång är allt för sent, ja sent omsider

snart enligt de flesta, går vår värld under
ja, på grund av mäktigas jättestora blunder
en hel mängd barn varje dag föds, svälter och dör
det är ju för jäkligt hur vi frossar och 'inget alls gör'

och när vi gör nåt så hinner det hela bli förstört
så vi rycker på axlarna och lämnar det hela orört
vi ser på tv och i tidningen, sitter där och ber
men allting tar slut, och inget blir som förr, aldrig mer

maktens 'gubbar' flyttar sig icke
många med mej, tycker de kan dra åt helsicke
polisstat, polisstat, ungdomsprotest sig icke bör
polisstat, polisstat, Sverige blir om vi inget gör

radiohjälp med reklam och mycken bluff
pengar går till kändisar i bubblans fluff
barn, barn, det fattas omtanke i er värld
hoppas era barn slipper bli brända vid hems härd

som söker i skolan bedra er på eget initiativ
självtilliten stjäl de från er, tillför er robotliv
lumpen efter skolan hjälper er lyda med tid och takt
för om ordningen måste ju samhället så vakt



(Texterna i häftet är skrivna
när lodjuret var tonåring)





Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-07 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP