Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vända blicken utåt

Det är alltid nån annan som lider
Det är alltid nån annan som dör
När det stundar orostider
Och vår välfärds väv blir skör
Själv står du fast rotad i jordens mitt
Och ser andra flyta omkring
Din Grannes bekymmer är inte ditt
Du blott njuter av skapelsens ting
Du gläder dig åt att jorden är full
Av blomdoft och småfågeldrill
Och bara för din bekvämlighets skull
Blev andra människor till




Bunden vers av Arenaramus
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-07 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus