Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Smittskyddsläkarens rekommendationer syns även i vattnet


Brandbergsbadets Utomhusbassäng


Igår besökte jag Brandbergsbadets Utomhusbadsäng och kunde dra vissa slutsatser som berör en viss fröken Corona. Saken var den att solen stod i zenit och gassade och brassade en massa värme på det ouppvärmda vattnet i bassängen. Jag förmodade och hoppades att jag skulle kunna bada där - solen är ju en bra uppvärmningskälla. Människorna inte lika effektiva. Men när jag kommit ner i bassängen så kände jag frossan omfamna mig. 
Det märkliga var ju detta - badet var överfullt av människor, i varje fall runtikring bassängen. Några barn kastade sig i som "bomber" för att skapa maximal skvätteffekt. Så jag var inte ensam i bassängen. Och när jag vände mig om fick jag se - till min överraskning - att det saknades en kö till de båda utomhustoaletterna. Och insåg genast att jag befann i på den tredje utomhustoaletten. Men - tack vare smittskyddsläkarens tjat - så höll alla ett tillräckligt avstånd. Och det mänskliga bidraget på 37 grader plus var för litet för att bassängen skulle bli uppvärmd. Nu var det knappt 20 grader plus. Så - när jag samlat alla iakttagelser och begrundat dessa - skyndade jag mig snappat ur bassängen. 

Tilläggas kan: Det kändes skönt och korrekt att duscha när jag kom hem. Jag kostade på mig att besöka detta utomhusbad via internet. Sen läste jag en insändare som hade synpunkter på detta bad. Och då insåg jag att mina slutsatser var korrekta.

Du undrar kanske vad insändaren hade skrivit? Jo detta: "Riktigt bra bassäng att pissa i!"

Slutsats: Om det inte hade varit en pandemi med ovanligt stora avstånd så hade vattentemperaturen i bassängen varit bättre, sannolikt närmare 37 grader (med tanke på mängden av soldyrkare). Och det hade ju då kunnat bli riktigt behaglig bassängtemperatur för en badkruka som mig.
Övriga genrer (Satir) av Bengt Malmsten VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2020-08-08 08:45Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP