Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljunghav och vaggvisa

Lilaböljande ljunghav djupt
inbäddat bland enevakter
och stenehällar

En skyddad sovplats
och ett drömrike för
skogsnymfens många barn

Månen nynnar där ömt
sin trolska vaggvisa
Omsveper skira ljusstrålar

Skogsnymfens barn
snuttar så tryggt
på sina mossfiltar.




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-08-08 13:21



Bookmark and Share


    Askanden
svensk natur
när den är
novocain
for the soul
2020-08-10

  Roland Holm
Lilaböljande ljunghav.....enevakter....
Kan knappast återges bättre!
2020-08-08

  BenGust VIP
Skirhetstrolska visan vaggandes skogsnymfbarn till ro.
2020-08-08

  Sparvögat VIP
Så vackert...
Lockar fram barnet i mig!
2020-08-08

  Kajan VIP
Fridfull och vacker, mjuka bilder avlöser varandra, fin och faktiskt modig text.
2020-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP