Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


inte bra på nåt


Bekännelse


Jag är inte bra på nåt
har aldrig varit

kan varken hjula eller stå på händer
bara göra en sned bakåtkullerbytta

Jag är inte bra på att prata inför folk
eller konversera på ett flott och svalt vis

lagar måttligt god mat
bakar sällan

Jag får ofta höra
att jag är omtänksam mot andra

men är det nåt att vara bra på
undrar jag

det är ju inte så svårt att vara det

skänka pengar till mitt fadderbarn
är inte heller svårt

jättelätt

Jo nu kom jag på nåt som jag faktiskt är bra på:
vifta på öronen

men det är väl inget att skryta med
när ska man göra det liksom

Sjunga är jag rätt bra på förresten
och jag har fostrat tre barn

om det räknas

Fått tag i en bra karl över nätet
har jag också

men det är nog bådas förtjänst
att vi håller ihop efter fyra år

att kärleken spirar är en bonus vi fått
som inte går att träna sig till

Så förutom att lägga kluriga ord i Wordfeud
och skriva en och annan dikt

så är jag inte bra på nåt




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-08 17:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man kan inte vara bra på allt. Du är synnerligen duktig på att vara öppen och ärlig.
2020-08-24

  morgonstjärna VIP
ALLA ÄR BRA PÅ NÅT
tack för dagens glada skratt
vifta på öronen :)
2020-08-23

  Cikoria Blå VIP
Läste din text och tänkte det är ju sjuttsingen också att vi, framförallt kvinnor då, ska vara så dåliga på att se att vi är faktiskt rätt bra på rätt mycket!
Min dotter visade nyss Björn Ranelids hurrarop om sin förträfflighet angående den nya boken han snart ska ge ut. Där östes det på med superlativ! (Det är fullt möjligt att boken är bra...)
Kort sagt: jag tror du är en bra och duglig person, som har en massa talanger! Så det då!
2020-08-08
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP