Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simulacra salabim


En svart och en vit häst
och det taktlösa samlaget

Inte sömn utan realitet
byggd på de drömmar
vi låtit växa

men att tyda surrealistiska tecken
till en vardag, rimmar inte alls

Jag vet att jag, allt för ofta
strävar efter mening
kanske inte med livet
men med tillvaron, för stunden

märk då

hur Mumintrollet
vattenspindlen
och barkbåten

tre identiteter som fristående
kan verka evigt olycksaliga
vid översvämningar

tillsammans skapar
och blir så mycket mer

Så svart på vitt
pardjur i parningsakt
och ett påstående

Vad är verkligheten
om inte de tecken
vi väljer att förstå
utifrån oss själv och andra

Och om vi nu ändå inte
skall sova bort dagen
utan istället finna klarhet
i det tillstånd vi befinner oss i

varför då inte bara
öppna ögonen
helt och hållet

och vakna




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-19 03:28



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Jag tycker dikten är härligt personlig....Vad är verkligheten om inte de tecken vi väljer att förstå...just detta tar jag till mig och bejakar...
2006-07-20

  alfa VIP
När jag läser denna vet jag ärligt talat inte om jag vill fortsätta att vakna.
Drömmen/sagan ter sig så rogivande...

Formidabelt plitat!
Tack!
2006-07-19

  himlens hemlighet VIP
I samma ögonblick höjde sig bordet mellan trädkronorna och svävade söderut med pannkaka och sylt, med frukter och blommor och bål och karameller, samt med bisamråttans bok som han hade lagt på bordshörnet.


Nej, nu! sa bisamråttan. Jag ska be att få min bok tillbaka-trollad med detsamma!


Gjort är gjort! sa Trollkarlen. Men herrn ska få en ny bok. Varsågod!


"Om alltings behövlighet", läste bisamråttan. Men det är ju alldeles fel! Den jag hade handlade om alltings onödighet!

Men Trollkarlen bara skrattade.
2006-07-19

  Elin S
Mycket bra Daniel. Särskilt sista fyra styckena är enligt min mening glimrande, och nu är jag klarvaken.
2006-07-19

  Daniel_78 VIP
nä jag fattar heller inte någonting
2006-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP