Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarbetraktelse

 

Så går tiden, så även semestern

Oplöjda åkrar förblir min melodi

Men tiden har ändå gått

Nått har jag gjort

Minnena är ljusa

Vilan känns bra

Vad mera ska man egentligen ha,

eller begära?

 

Tiden, livet tickar på

Tiden knaprar taktfast på livets goda kaka

Lika för alla, alla för en

I nuet är bäst att vara

Balansera på linan mellan det som varit och det som

förhoppningsvist blir

Ändå är det så lätt att snegla än hit och än dit

Som prästens lilla kråka hamnar man tillslut i diket

Man vill snegla, nyfiken på vad som finns där framme

Och man vill även minnas vägen man gått. 

Och samla sig för nästa steg.

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Anders Nordlander VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-10 00:39



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Ser en balansakt i orden. För och emot, hit och dit och nuet. Fin dikt.
2020-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP