Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dedikerad till min bästa vän som ung man.


Brända barn känner ingen smärta.

Jag såg en gång en trettonårig pojke

Med sina utslagna tänder i handen.

Trasiga knogar och blodiga käkar.

Hans gamla torterare

Spottade order och reprimander

”Du är aldrig bra nog”.

Idag är han en vuxen man

Som alldeles för mycket om smärta och svek kan.

Han klappade mig på huvudet och kallade mig sin lilla mås

Stigen upp till bergen kommer aldrig kunna gås.

Utan käppar och värkande ben

Jag tänker inte längre på mina men.

Det finns alltid en ihärdighet i den som vet.

Att det finns ingen väg ut

pistolen mot mitt huvud och orden ”skjut”

Jag har tagit tusen slag, därför är jag ingen slav.

Det finns ingen väg åter.

Brända barn känner ingen smärta.




Fri vers av Konstnärssjäl
Läst 164 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-10 15:17



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Oerhört starkt och gripande
2020-08-13

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En mycket stark text om barn som är kränkta för resten av livet!
2020-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Konstnärssjäl
Konstnärssjäl