Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Rastlös känsla av ogjorda ting..IMP


Djuriskt

 


Dom stryker omkring i mig i dig i....


Där i ”Min”skog .. min är det minsann inte alls..


Kanske något mer som är till låns, för alla


borde få tillgång att vara där..


Alltifrån det mest skygga till det klumpigt stora bor där.


I fantasins utkanter finns långhalsad..som korthalsade, lite sånt med udda vinkling, ja udda sånt som en filmskapare skulle tappa all sin skapande sinnrika världsbild utav sin fantasi .. här träffar man på sagans värld, där dessa miniatyrer som strövar drömmande längs stigen, jo för de finns där ute  ...vakna upp och kliv ut där i sagoskogen..


Djur som är slemmiga lurviga, sticks ibland, slickar en på nosen, kryper in under tröjan.  När sången av Olle A hörs genljuda i mitt egna brusande öra, kanske får vi uppleva något gemensamt i den värld i det okända men kända ........................... där barnasinnet är kvar, jag bryr mig inte riktigt om vad andra säger å tycker om....hur jag upplever världen utan för mitt fönster, men ibland gör vi det lite vars....


Men här är den verklighet jag lever i just nu. Jag har kvar mitt barnasinne än...den naiva godtrogna andan som trilla fram, trippar på moln barfot, som bryter normen, varje stig därute i skogen leder en in på ett lånat äventyr....


Men ensamt, du min ambitiösa livskamrat vän? eller ovän äsch det spelar ingen roll.


Du sneglar kanske lite avundsjuka därför att jag bryr mig om dig, trogen som en hund .. Ja hundar är lite av dumma djur...fast jag är nog mer som en självständig katt, en skogens jägare strövar jag fram på mina tassar, upptäcker små platser som får mitt hjärta att dunka några extra slag,kanske på nåder, härodär små kryp tittar fram undrande över denna tok är..som att de aldrig sett en sån som mig förut...stående blir de.. ja javisst alla blir lite häpna ibland, över allt sånt som är förunderligt som lever å rör på sig här...Det där obetydliga och lilla är verkligen något stort och stor artat..det är oväntat stort i denna verklighet som stannar upp och tittar lyssnar känner ..Lite av ett djur är vi alla Den där djuriska driften tar besittning över oss, leder oss någonstans... Locka fram den...å se vad den kanske väcker för drifter i dig.... Det finns mycket kärlek där!




Prosa av danne //
Läst 120 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-10 17:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

danne //
danne //