Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hassselhjärta - progression

Hasselhjärta

jag minnesvandrar
längs skogsbryn
döda träd, hasselbuskar
myrstackar och bergskammar
följer viltstigar glömda
av alla utom mig

kroppen reagerar
bågar av ben som vidgas
där syret dras in
innesluter även mitt
hasslande hjärta

flugsvamp och höga granar
en mur - urgamla träd
som sett allt hört allt
stannar här

på knä i sviktande mossa
öppnar jag munnen
och skriker
tills stämbanden blöder
av förlorat förstånd

klar med att aldrig
vara svag
gör upp med smärta
förluster
glömmer det som gick fel

anar skogens väsen
i samklang
spänner valv
av över mig

låter mig läkas

 i tysthet

 




Fri vers (Fri form) av Roger VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-11 15:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är som om "Skriet" i din dikt förflyttas in i skogen, som omfamnar all ångest med sin mjuka andedräkt och läkande tystnad.
2020-08-20

  Per Rydberg
Som en del av naturen, är det inte det vi innerst inne är! Varm och vacker dikt.
2020-08-11

    ej medlem längre
Tycker om

att skog läker oss är intet nytt
ungefär som hav
tillåtande om vi bara låter det
2020-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP