Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trastens sång

Ömsint formad
av varsam hand
är trasten som
sjunger för mig
ibland
Blicken stilla
utan att röra
en min
Med kroppen
formad så rund
och fin
Snart flyger
den säkert
det vet jag nog
Med vingarna
sträckta
över Din skog
Trasten skapad
med varsam hand
Som sjunger
så vackert
för mig ibland
Den verkar ha fötts
ur en kupad hand




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-13 11:56



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Dikten flyter fram som len honung
2020-08-14

  Kajan VIP
Ömsint skildrad sångfågel, skenbart enkel; men egentligen är det de naturliga rimmen som skapar harmoni och rytm. Lätt att tycka om (både dikt och fågel).
2020-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP