Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ovisshet händer

oviss
om vad som händer
med oss nu

du vill bara höra din version
och som om du vore ett barn
har jag lyssnat till den om och om igen
förstått hur du ser det
men kan inte hålla med i allt

först var det som om du fick ro av att bli förstådd
och jag insöp njutningsfullt den nya friden
som varade under natten
och under morgonen då vi handlade själva

du fortsätter hamra dömande ord
och jag vill inte höra mer

ska ett missförstånd
få kosta 8år av god grannsämja?

varför kan du inte höra på min version
utan att tala över den och vrida allt emot mig?

jag ville älska dig tills döden skiljer oss åt
men inte ridas av hårda ord
inte se dig hantera andra orättvist
utan att få lov att påstå att jag tycker du är orimlig

du fast i oresonlighet
trött på både granne och mig
vill lämnas ifred
och jag försöker sova ensam i vår bädd














Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-08-14 01:49



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Relationer är ofta en svår sak. Bra att du skriver rakt på om hur det känns när egna världen gungar. Livet är inte alltid rosenrött. Men skador kan kanske repareras.
2020-08-15

  Anya VIP
Jaa relationer är komplexa. En lite annorlunda text av dig men jag tycker om den. Den känns ärlig med tydliga känslor. Jag tänker att man inte behöver tänka lika, bara man respekterar den andres åsikt.
Slutraden är suverän!!! Innehåller mycket med få ord.

2020-08-14

  Marita Ohlquist VIP
Svårt när det blir fnurror på tråden, kan bara lösas genom samarbete!
2020-08-14

    Lena Staaf VIP
Att förstå och förstå tills inget mer finns kvar att förstå, bara bitterheten och ilskan. Hur hitta tillbaka till det ömsesidiga lyssnandet?
2020-08-14

  Kungskobran VIP
Stor tragik, intensivt skildrat
2020-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP