Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Porträtt av en medmänniska




Hon var skör och ömtålig
som en porslinsdocka

behövde kärleksfulla händer

hanterades hårt och ovarsamt
gick sönder

bitarna fogades samman

utanpå syntes ingenting
men sprickorna skavde inuti





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2020-08-14 10:15



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Fin bild ! Vi är alla ömtåliga på olika sätt !
2020-08-21

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla och berörande bilder
som gestaltar vad livet kan göra
med oss.
2020-08-17

  M.Eta
Fint skrivet om någon som behöver behandlas med silkeshandskar!
2020-08-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint men smärtsamt skrivet. Precis så känns det inom mig.
2020-08-15

  bibbi ahrnstedt
Fint skrivet om ömtålighet, ja många får utstå och de flesta säger ingenting om hur de har det
2020-08-14

  Niliboy
Varsamhet är en dygd även i denna hårda värld, ja man fruktar för barnen som man försöker dana!
2020-08-14

  Kajan VIP
Djup smärta under ytan, medmänskligt anslag redan i den fina titeln. Viktigt att skriva även om det svåra.
2020-08-14

  Öknens Ros VIP
En människas yttre berättar inte alltid sanningen.
2020-08-14

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så fint och ömsint skrivet!
Det finns många som bär på svåra minnen. Jag sparar Dina kloka ord.
2020-08-14

  Daniel_78 VIP
jag tycker om rubriken, att det är porträtt av en människa. jag tror många människor bär på dessa bitar som oftast inte syns på utsidan.
2020-08-14

  Sparvögat VIP
Man kan aldrig veta vad som döljer sig i människors inre.
Fint diktat om en människas ömtålighet..
2020-08-14

  AiA Maria den fria
Klokt och viktigt budskap om att vi kan välja att se människan innanför skalet

Tack!
2020-08-14

  Maria Sundelin VIP
Så bra beskrivet
Kramar
2020-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP