Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dagar i solen med hjärtat fyllt av tunga stenar. Kanske en oro som vi bär med. Eller tankar på nära och kära i kris. Mitt i allt detta behöver vi tid att samla oss och ladda batterierna. Lyssna då till årstidernas visdom som ger lisa. Akvarell: Solstrale


ÅRSTIDSVISDOM

 

refr:

Hösten kysser sommarns vind

och tar oss med ut på färden

Vintern fryser själens kind

Våren öppnar oss för världen

 

vers 1:

Minns en kännsla ut av ro

Hör vågor klucka mot stranden

Låt sommar i din själ få bo

Ta din själ uti handen

 

refr:

Hösten kysser sommarns vind

och tar oss med ut på färden

Vintern fryser själens kind

Våren öppnar oss för världen

 

vers 2:

Hör du regnet falla ned nu

Kyla och storm kan vara svårt

Fantastisk och stark det är du

fast än vinden blåser hårt

 

refr:

Hösten kysser sommarns vind

och tar oss med ut på färden

Vintern fryser själens kind

Våren öppnar oss för världen

 

vers 3:

När du i själen känner skuld

Gå ut i naturen och skörda

Skog hav och äng ger dig sitt guld

Dess skönhet lättar din börda

 

refr:

Hösten kysser sommarns vind

och tar oss med ut på färden

Vintern fryser själens kind

Våren öppnar oss för världen




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Solstrale VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-14 11:26



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Vackert diktar om oss och årstideerna gillar:"Skog hav och äng ger dig sitt guld"
2020-08-20

    Lena Staaf VIP
Fin sång om hur naturen i årstiderna kan stötta och trösta.
2020-08-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker sångtext om årstiderna.
2020-08-15

  Eva Langrath VIP
Fin musikalisk rytm i texten
2020-08-14

  Solstrale VIP
Tyvärr har jag ingen teknisk utrustning för att spela in för att sedan kunna bifoga en musikfil... det är ju bara så...
kommer så småningom att lägga den färdiga texten med musik och pianokomp på min Facebook, den är offentlig, för den som om vill lyssna på någon av mina videos där som min "kärbo" taggat...
2020-08-14

  Daniel_78 VIP
Bra text. Bjuder du på en tonstatt version också :)?
2020-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP