Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jaget i dikten är en fiktiv person.


Vilsen

 

 

vad vore livet utan kärlek

blott ödslig tomhet 

och längtan stor

 

fruktan för att ensam bli

så stor den slukar mig

blott döden värre är

 

varför blev jag satt till jorden

när med ängslan jag lever

oron gnager hål i min själ

 

finns kärlek så det räcker

att stilla min plågade själ

var ska jag finna mening

 

dagar fyllda med frågor

får de nånsin svar

om jag inte längre ork har kvar

 

vad ska jag då göra

utan kärlek inget liv

ge mitt liv kärlek åter

 

någonstans på vägen jag vilse gick

tappade det dyrbaraste

nu jag letar med ljus och lykta

 

vill tomrummet fylla

och kärleken hylla

det största i livet

 

det finns där inom mig

i någon mörk gömma

rädd att visa sig

 

varje dag en kamp

för att överleva mitt liv

det är det jag vill

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-10-04 09:36



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja se kärleken, en ständig fråga, en ständig plåga.
2020-10-05

  ULJO
Helt klart utan kärlek, inget liv
2020-10-05

    Lena Staaf VIP
Det går att bli nästan besatt av kärlekslängtan. Men kärleken kommer objuden när vi minst anat det.
2020-10-04

  Kungskobran VIP
Om man är egocentrisk är man kär i sig själv, behändigt
2020-10-04

  AiA Maria den fria
Kärleken-ljuset -går ej bortom-det finns-inom


Tack!
2020-10-04

  BenGust VIP
Det är inte alltid jaget som gått vilse.
Det är kärleken själv som kommit på avvägar.
2020-10-04

  siv birgitta.a. VIP
därför är det så bra med djur katter och hundar , dom ger kärlek ger glädje . gör en aldrig ledsen . bråkar aldrig
2020-10-04

  Nikolai Jungsin VIP
Så mycket längtan och kärlek
2020-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP