Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Barnen har bytt hinken och spaden mot sin tjänsteväska (med alla verktygen)!


Nu leker inte barnen längre i sandlådan


För länge, länge sedan så lekte barnen med varandra i sandlådan. Det var då mamma sa: "Se så vackert väder det är. Passa på och gå ut och lek nu, mina barn!" 
Och barnen tog sin hink och spade och och träffade sina kompisar i sandlådan och där gungorna gungar. Det var stoj och skratt tills mamma kom och sa "Nu är det dags att äta lunch!"

Nu är allting så mycket annorlunda. Nu samlas barnen i parken eller på stranden, har med sig sin lilla väska med alla goda "verktyg" de har till försäljning. Och några timmar senare ropar deras äldre syskon och kusiner och farbror på dem: "Hur mycket har Du sålt idag grabben? Hit med stålarna! Någon minut senare byter pengar ägare. Grabben har sålt knark för 1000 kronor och han får en 100-lapp för besväret. Och farbrorn blir ännu rikare. (Pappa och mamma applåderar i det tysta, nu behöver ungen ingen veckopeng längre!)

 

Så ser livet ut 2020. Det var annorlunda på 1960-talet. Då hade barnen med sig hink och spade till sandlådan och lekparken. Nu har de med sig en liten tjänsteväska fylld med verktyg (knark). Det är därför de kan bjuda "laget runt" på MacDonalds.
Övriga genrer (Satir) av Bengt Malmsten VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-15 12:47Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
Det är inte precis de som är i hink- och spadeåldern som säljer knark. Och inte alla barn heller utan ett fåtal även om det är dessa som oroar oss mest. Att föräldrar skulle uppmuntra sina barn att sälja knark är ju totalt gripet ur luften och jag undrar varifrån du har fått det?
2020-08-15

  AKT VIP
Ja, det var mycket som var annorlunda.
2020-08-15

  Koloristen
Livet på orten, bror.
2020-08-15

  Annie b'larsson VIP
Nu får du väl ändå ge dig!!
2020-08-15

  angela Täubert fd Jansson VIP
Tragiskt
2020-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP