Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

själsstämmare

 

 

 

mjuka knackningar

skomakaren knackar mjukt in stift

silverstift

 

rena dessa steg i denna lyktas vakande sken

 

sarga ej den fot vilken bär dem

sarga ej den jord vilken vandras

 

mjuka knackningar

rödbröst

 

skänker myrtenkvist

 

*

 

 

regnvakare

dansar

 

in under trädcitadell

 

susa

susa

 

vind

 

*

 

 

det var en gång en kvinna

kvinnan sitter med

utslagen viljeklädnad på utnött golv

skådar in i spillror

av

 

det växer nycklar i skogen

i havet

 

kvinnan reser

sitter vid tjärn

 

i dig är alla mina frågor hällda

 

denna vackra skogstystnad

dessa vilsamma ögonstränder

vikar av lä

höljd i stormfåglars vingar

 

kvinnan

jag

inväntar svarens uppstigande

 

 

dina hjärtfingrar

kanske skulle få mina själssträngar

att

vibrera

nycklarna inväntar själsstämmaren

 

en gång drömde jag detta

vid en eld

vid havets närhet

 

kanske där alla hav

vatten möts

 

vid bergets närhet

kanske där alla klippor

berg

stenar grus

sand

möts

 

där

just där

ser våra ögon djupt in i varandra

i

kärlek

 

jag tillåts

uttala

jag älskar dig

 

du svarar mig med solen i dina händer

i vinden viskar elden

våra hjärtan

 

vi bär varandras stigar

 

en gång drömde jag

det är för länge sedan detta var

 

höstlöven dansar rasslande

ett löv

ett tynande fält av önskningar

ett blåses bort

 

jag vet vad detta lövs skrift är

 

*

*

*

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-15 13:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Magiskt, mystiskt och vackert blir dina nyskapande ord löv i själens grenverk.
2020-08-16

  BenGust VIP
"utslagen viljeklädnad på utnött golv"
"i dig är alla mina frågor hällda"
läser: uttömt sina resurser och inväntar energi från Moder Natur.
"vi bär varandras stigar" läser
vi bär varandras bördor

"själsstämmaren" (ett tjusord) kan symbolisera samklangssträvan , jämvikt.


2020-08-15

  Nils Teodor VIP
Mycket vacker!
2020-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser