Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstider

Jag minns värmande eldar och vässade grenar
istäckta sjöar och snö-prydda stenar
smält marshmallows över sprakande brasa
och att komma hem som en blöt och kall trasa

Jag minns krokiga vägar med vår-fågelkvitter
lukten av gödsel och barnsliga fnitter
barkbyggda fartyg i en töande bäck
och tunga böcker i en lätt packad ryggsäck

Jag minns stickande strån under kala fötter
barr-täckta tallar med djupa rötter
den värmande solen på sommarloven
och gedigna försök med att få fisk i håven

Jag minns paletten av färger på de trötta träden
bonden som skördat upp sista säden
kylan runt hörnet och blommor som dör
men trots det jag log, precis som barnläppar gör




Bunden vers (Rim) av RobinG
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-15 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RobinG