Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Material hämtat både från mina egna, tidiga erfarenheter samt senare iakttagelser på distans ... Skönt att se Khaddi Sagnia åter i hoppande form!


Tolv-i-Topp bland fenomen i Friidrott

 

 

1

Startskottet

med sina svindlande sekunder innan

och just efteråt

när man fortfarande är först

 

 

2

Sandgropen

som fylls av ett suveränt långt trestegshopp

hur kroppen skvätter upp gränser

och krattas igen

 

 

3

Höjdribban

av skulderblad ligger kvar och darrar

i lårvibrerande applådsus

 

 

4

Häckklippning

med häcken så nära

häckarna som möjligt

på rask rad - i snygg linje

 

 

5

Vattengraven

mitt bland eviga hinder

en märklig svalka

som ingen undgår i längden

 

 

6

Ansatsen

vars tusen minutiösa, unika mått & steg

omsätts i lagom rusande fart

 

 

7

Skyddsnätet

berett att ta emot någon missriktad slägga

eller diskus i sällsynt osynk

(dock kulan redan trygg inför tyngdlagen)

 

 

8

Stafettpinnen

likt ett brinnande arvegods, släktens elixir

får absolut aldrig tappas

bara överväxlas på knappt ett ögonblick

 

 

9

Stavmattan

att landa på efter världens högsta, glasfibriga böj

med eller utan ribba

 

 

10

Spjutkastet

vars utförare står grimaserande kvar

och studsar vid linjen

 

 

11

Maraton

nästan enda gren som sker utanför stadion

behöver en hel stad

innan någon hittar in på nytt

 

 

12

Mållinjen

för långa såväl som korta

där starkaste smärta må övergå

i guldigaste glädje

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-15 19:45



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Livfulla beskrivningar!
2020-08-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP