Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Icke skyldig (Min klimatkamp 15/8)

Jag läser om områden där det är ovanligt mycket flamingos i år. Man tror att det beror på att det varit färre störningar pga coronan; färre flygplan i luften, mindre buller osv.

Så ju färre människor desto bättre för djuren? Ska man känna skuld för att man har fötts till människa?

Nej, anser jag, det ska man inte. Man är lika lite skyldig till att vara född människa som en flamingo har skuld till att vara fågel.

Däremot bör man som människa försöka ta till sig av den kunskap som finns och agera utifrån den. Det behöver en flamingo inte göra. Eller det är kanske det dom gör?




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-15 18:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP