Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När som av drömskhet betagen



Skymningsduken

stiltjeföll ner

över nejdens

alla vandringsstenar

från dimflödesstrand

till hägerhabitat och

surrande bisamhällen



Till sömns mellan

bäcksvalka och

sommarledsknaster

gick också traktens

fryntliga näverdam

i sakteligt mak med

beslöjande blick



När som av drömskhet

betagen hon med

flätande näverhänder

till blålagunpuls och

öronsmäkt i trumpeten

drömlikt hummande

vid lockelsens ocean




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-16 12:04



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
vacker drömvandring
2020-08-17

  Elinor Sörensson VIP
"Skymningsduken

stiltjeföll ner"

"drömlikt hummande

vid lockelsens ocean"

Stämningsfull ordmålning
med härliga nysammansättningar.
Gillar särskilt "dimflödesstrand"
och "blålagunpuls"
2020-08-16

  Öknens Ros VIP
Smäktande ordflödesrika rader!
2020-08-16

    Lena Staaf VIP
Fin naturdikt som vaggar till ro.
Men öronsmäkt? Vad är det?
2020-08-16
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP