Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pariskänsla

Från ett öppet dubbelfönster
en vanlig söndagsmorgon
i en stad i Sveriges land
konsert för hundra grannar
sovandes blir vakna nu

tvärflöjt och piano
en konsert utan biljett
sprider ett lugn i mig
när det tystnar blir det tomt
vill skrika högt
starta om igen

det var ljud som stillat själen
förde mig åter till Paris
gränder i franskt morgonljus
dofter av kaffe och nybakat bröd
galouise klockan sju
med pennan på jakt
efter mening som gör skillnad

från fönstren med franska balkonger
saxofon och piano
blandat med mammors sång
på ett café i Paris
en augustimorgon klockan sju
stilla är världen
där pulsen slår

vaknar till tvärflöjt och piano
tyst nu
från grannen i huset mittemot




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-16 12:40



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
ja. en fin stad. kommer ihåg hur jag 1978 kysste en vacker sjuttonårig tjej på ett kafe på boul mich.
2020-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP