Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


utan jord

 

 

 

 

i natten smider stjärnsmed om

om bojorna till

 

bjällror

 

 

måndanserska

 

rör vid ängen i mjuka cirklar

 

en ängstärna

 

 

 

silverklingande

bäck

 

stenögon

blanka skådar

 

målar

stjärnvägar

 

in i trasselhärvor

 

 

reder

ut

till

in

 

 

 

han sade mig

där gudar av nord vakar

där träd kan växa utan jord

där

här

vakar de vise med ordens välsignelser

 

 

 

din hand

en rosenskål

en stjärnskål

du vandrar med det uppstigande

 

 

 

så andas den trädda tråden i nålens skälvande öga

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-16 14:02



Bookmark and Share


  BenGust VIP
målar
stjärnvägar
in i trasselhärvor (blir till nebulosor)

"Den trädda tråden i nålens skälvande öga" är att kunna hålla fokus på det väsentliga och reda ut det ovidkommande stöket.
2020-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser