Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drömjord

 

 

 

drömjordar

 

 

rör vid

berör

mig

 

 

hur plågsamt

hur plågsamma är stegen

 

 

 

snörda i livstycken med

sulor av hårdhet

med hättor av bundna ord

 

hälarna

skaver

 

 

ryggens böjda vandringsstav

kvider

 

 

 

ekon av toner

droppar i valv

 

grottor

stalaktiter

 

 

bergen gråter tårar

 

stalagmiter

synliggör

 

 

 

en hand smeker marmorådring

svalka tecknen i mina händer

 

 

 

omfamna mig

med dina vingar

landa i trädens källa

 

 

svalka mitt hjärta med dina ögondjup

 

res tjärnorden

upp ur

grundens åder

 

 

 

håll mina ögon klara

rör vid

hud

rör

vid

bark

 

knäpp upp silvernålen till smycket

månen gav

 

 

vandra med tonen av

milda ekon skänkta av månstämma

 

omfamna mig

med dina vingar

landa i

 

trädens källa

 

 

 

 

rör vid min hand

låt dina fingrar omsluta

fjärilslätt

 

 

spinn hjärtat mitt spinn

spinn hjärtat vårt spinn

 

 

 

så flätas våra fingrar till en korg

vi bär stjärnorden med

 

sår stjärnord i våra hudjordar

 

 

 

rör vid

berör

 

tonspinnerskans maning

 

 

 

jag flyr

in i skuggan

 

den skugga blir av ljushöljande

 

jag väcker ljuset

vandrar synlig

 

när

 

ej någon ser mig

 

 

 

jag övar

 

 

osynlighet




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-16 14:20



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Sökt svalka och den fjärilslätta,
men betydande beröringen.
Ibland behövs andrum och bara vara
i skugga, utom allt blickfång.

stalaktiter
bergen gråter tårar

stalagmiter
synliggör

(stalaktiter droppar från tak bli synliga som stalagmiter på mark)
2020-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser