Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Överlevare

Rötterna fast förankrad i jorden
stammen avbruten
den gröna kronan
som sträckte sig mot himlen
finns inte längre kvar

jag kunde ha varit ett ingenting
en stubbe på marken
utan liv

om ingen trott på
den lilla livskraften
i min enda gren

man byggde mig en stadig stötta
med två ben
väntade med spänning
på knopparna som kom

mina blad rör sig nu i vinden
ett rep inringar min plats
daggkåpor runt min stam

titta en giraff som äter
sade det lilla barnet
som nyss gick förbi

båtarna glider i viken

röster rör sig över gräset
mellan de fyra människorna
två med silvergrått hår

de pratar om mig
den mjuka lätta tonen
knyter samman
då med nu i ett vi

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-08-16 16:20



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Åh så vackert om att livet segrar :-)
2020-08-18

  Nils-Robert
Om kraften i livet. Fint berättat
2020-08-17

  Blomma-Stjärna VIP
"utan liv

om ingen trott på
den lilla livskraften
i min enda gren"

berörande om tro och hopp och om att stödja och stötta där det behövs
2020-08-16

  Johan Strömstedt
Din text inger hopp.
Vackra vyer omfamnar texten. Fint!
2020-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP