Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ordet om dig och mig

är segregerad av min egen tanke
bortförd mot ett förmörkat ljus
i den flyendes skepnad
ur en dåres brus

sett oss i de mest osannolika sammanhang
flyttat de frysta minnens stilleben
målat hjärtan på mörk solbränd hud
med en kärlekspumpande ven

korsat omöjlighetens förvrängda udde
skuldsatt sista hånleende kapitalet
hämtat löften från den tomma plånboken
och förbannat det helvetiska kvalet

för vi är inte menade tillsammans
vi andas inte i samma rymd
det kommer alltid att kapas
kommer alltid vara skymd

låter tårarna minnas beröringen
och hur händer kunde forma magi
ta med mig ordet om dig och mig
och förpassar viljan till fantasi





Bunden vers av Max Poisé
Läst 252 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-08-17 16:21



Bookmark and Share


  DominiQueen
Smärtsam om brusten kärlek, så gripande.
Vackert och berörande skrivet av en kär Mästare.
2020-08-26

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Känslosamt, uttrycker sorg och besvikelse över en relation som tog slut.
2020-08-20

  Judas Ekholm VIP
Svinbra. Och på rim dessutom! Gillas som fan. Bravo.
2020-08-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en relation som brast och om minnena som är kvar.
2020-08-17

    Lena Staaf VIP
Stark och smärtsam text om en relation med många minnen, en relation som var "omöjlighetens förvrängda udde"
2020-08-17

  Lottie Ålhed VIP
Bitterljuv poesi när den är som bäst. Utan att vara förutsägbar.
2020-08-17

  Rise Little One
Det är en fördel att vara poet - man kan alltid omvandla sina starka minnen till orden och beskådar dem i ett annat perspektiv.
2020-08-17

  Öknens Ros VIP
Saknad av det som en gång var, nu tårfyllda minnen.
2020-08-17

    Elisabeth Nilsson VIP
En kärlek mellan två, som inte höll, känns det som. Men minnen finns ändå kvar. Min tolkning, som jag funderar på.
2020-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé